5 Koninklijke onderscheidingen in Monster tijdens de Westlandse lintjesregen 2021

21 Westlanders krijgen koninklijke onderscheiding Ter gelegenheid van de verjaardag van koning Willem-Alexander hebben 21 Westlanders vandaag een koninklijke onderscheiding gekregen. Burgemeester Bouke Arends maakte met een oranje Volkswagenbus een rondrit door de gemeente om de versierselen langs te brengen.
De manier om coronavrij de lintjes uit te rijken
fotograaf WMP 21

Frans Boers uit Monster is sinds 1970 penningmeester en jeugdleider bij de Monsterse Damvereniging. Daarnaast ontwikkelt hij lesmateriaal voor de jeugdleden en weet hij de jeugd in de regio te enthousiasmeren voor de damsport. Decorandus weet damtalent te ontdekken, waardoor op dit moment meerdere jeugdleden op nationaal niveau spelen, deelnemen aan het NK en naar internationale toernooien worden afgevaardigd.

Jeannine Engels uit Monster heeft zich van 1980 tot 1990 ingezet als secretaris van de Vereniging Openbaar Onderwijs in haar woonplaats. Zij was politiek actief van 1990 tot 2000 als raadslid in de voormalige gemeente Monster. Van 1995 tot 2012 was zij lid van de commissie Toezicht Politiecellen Haaglanden. Van 1997 tot 2004 was mevrouw Engels vrijwilliger bij de Stichting Vluchtelingenwerk Monster. Ook is ze jarenlang actief geweest in het Algemeen Bestuur van het Hoogheemraadschap van Delfland en bij de Stichting Vrienden van Molen De Vier Winden.

Jenne de Haan uit Monster is onderscheiden voor zijn werk bij de Protestantse Kerk Naaldwijk als  pastoraal werker en in latere jaren als lid van het College van Kerkrentmeesters van de Protestantse gemeente in Monster. Daarnaast is hij bestuurslid van Stichting Protestants Christelijke Ouderenhuisvesting. Deze stichting heeft 40 wooneenheden in beheer, genaamd De Amandelgaarde. Decorandus begeleidde hij als lid van de renovatiecommissie de renovatie van 24 woningen.

Leo de Haan uit Monster is sinds 1978 vrijwilliger bij FC ‘s-Gravenzande. Hij was bestuurslid bij de ‘s-Gravenzandse Sportvereniging en begeleidde de fusie tussen de twee plaatselijke voetbalverenigingen, waarna hij bestuurslid bleef bij de fusievereniging. Hij is sinds 2014 toernooidirecteur van het Boal International Tournament, een jeugdtoernooi waaraan
jaarlijks 16 teams uit verschillende continenten deelnemen. Ook zet hij zich in voor de businessclub Business2Gether.

Theo Vrij uit Monster is sinds 1985 vrijwillig actief voor de Hervormde Gemeente Monster als kerkvoogd en als lid van het College van Kerkrentmeesters. Vanaf 2004 verzorgt hij de financiële administratie van de diaconie. Ook vervulde hij een bestuurlijke functie bij gebouw De Haven, een kerkzaal die hoort bij de Hervormde Gemeente Monster. Sinds 2012 zet de heer Vrij zich bestuurlijk in voor de Stichting Protestants Christelijke Ouderenhuisvesting. Deze stichting heeft 40 wooneenheden in beheer, genaamd De Amandelgaarde.