Koningsdag Monster

Om 9 uur zal vanaf de Monsterse kerktoren de reveille worden geblazen. Een uur later (10 uur) zal op het Kerkplein de aubade plaatvinden, die zoals gebruikelijk muzikaal zal worden begeleid door de Westlandse Harmonie. Daaraan volgend zullen vervolgens de nieuwe Monsterse gedecoreerden aan het publiek worden voorgesteld. Na afloop van de aubade en presentatie van de gedecoreerden zullen leden van OC 2000 een bezoek brengen aan de bejaarden in de verzorgingstehuizen in Monster en Ter Heijde, die vervolgens en attentie ontvangen. Op deze wijze worden de bewoners van deze verzorgingstehuizen ook bij de feestelijkheden betrokken, want uiteindelijk maken zij ook deel uit van de Monsterse samenleving.

Druk op onderstaande link voor alle foto’s van Koningsdag Monster

De wat oudere kinderen kunnen zich tussen 11 en 16 uur vermaken bij de Jeugdbrandweer op het Kerkplein met de brandweerspuit. Ze kunnen dan ervaren wat de brandweerlieden doen bij een brand en vervolgens in een echte brandweer auto gaan zitten en de sirene aanzetten.

Voor de vaders en moeders zullen rond 16 uur de Hoekse Tranentrekkers optreden, die ongetwijfeld heel veel bekende liedjes ten gehore zullen brengen en daarmee ongetwijfeld de gezelligheid zullen verhogen.

Daarna zal omstreeks 17.15 uur Marcel de Zoete optreden, een echte volkszanger uit Scheveningen (Duindorp), die met zijn optreden de stemming nog verder zal opvoeren en tot een climax zal weten te brengen.

De film met de hoogte punten van Koningsdag Monster