Monster viert na twee jaar weer Koningsdag

Monster – Na twee jaar zonder Oranjefeesten kan er dit jaar weer een feestje worden georganiseerd. De leden van OC2000 (Oranje Comité ) zijn er uiteraard blij mee.

Monster – Na twee jaar zonder Oranjefeesten kan er dit jaar weer een feestje worden georganiseerd. De leden van OC2000 (Oranje Comité ) zijn er uiteraard blij mee. Zij hebben het idee dat de Monsternaren ook weer behoefte  hebben om gezellig samen op het Kerkplein en omliggende straten (Zeestraat, Kerkplein)te kunnen wandelen en kennis te nemen van de activiteiten. Gezien de beperkte tijd van voorbereiding is OC 2000 genoodzaakt om de activiteiten enigszins beperkt te houden.

Het komende Oranjefeest in Monster start om 8 uur met de gebruikelijke rommelmarkt in de straten van het centrum, waar de kinderen en eventuele ouders/begeleiders hun overtollige speelgoed en andere spulletjes te koop kunnen aanbieden Let wel: er mogen geen nieuwe spullen worden aangeboden. Het zou ook leuk zijn als er eventuele (jonge of oudere) muzikanten en clowns tijdens deze rommelmarkt of later op de dag hun kunsten of andere talenten aan het publiek willen laten horen of zien.

Voor diegene, die zijn/haar talenten het beste kan tonen of ten gehore weet te brengen stelt OC 2000 een cadeautje beschikbaar.

Om 9 uur zal vanaf de Monsterse kerktoren de reveille worden geblazen. Een uur later (10 uur) zal op het Kerkplein de aubade plaatvinden, die zoals gebruikelijk muzikaal zal worden begeleid door de Westlandse Harmonie. Daaraan volgend zullen vervolgens de nieuwe Monsterse gedecoreerden aan het publiek worden voorgesteld.

Na afloop van de aubade en presentatie van de gedecoreerden zullen leden van OC 2000 een bezoek brengen aan de bejaarden in de verzorgingstehuizen in Monster en Ter Heijde, die vervolgens en attentie ontvangen. Op deze wijze worden de bewoners van deze verzorgingstehuizen ook bij de feestelijkheden betrokken, want uiteindelijk maken zij ook deel uit van de Monsterse samenleving.

Van 13 tot 14 uur zullen leden van de turnvereniging DOS Monster op het Kerkplein/Herenstraat een demonstratie van hun kunnen ten beste geven en daarmee laten zien waarom DOS Monster tot de landelijk bekende turnverenigingen behoort.   

Bijna tegelijkertijd (om 13 uur) zal door Scouting Polanen worden begonnen met het organiseren van spelletjes voor de kinderen. Voor de allerjongsten is een springkussen aanwezig.  

De wat oudere kinderen kunnen zich tussen 13 en 16 uur vermaken bij de Jeugdbrandweer op het Kerkplein met de brandweerspuit. Ze kunnen dan ervaren wat de brandweerlieden doen bij een brand  en vervolgens in een echte brandweer auto gaan zitten en de sirene aanzetten.

Voor de vaders en moeders zullen rond 16 uur de Hoekse Tranentrekkers optreden, die ongetwijfeld heel veel bekende liedjes ten gehore zullen brengen en daarmee ongetwijfeld de gezelligheid zullen verhogen.

Daarna zal omstreeks 17.15 uur Marcel de Zoete optreden, een echte volkszanger uit Scheveningen (Duindorp), die met zijn optreden de stemming nog verder zal opvoeren en tot een climax zal weten te brengen.